En el ple extraordinari del Consell Comarcal de Cerdanya d'aquest dimecres s'ha aprovat la presentació en la segona convocatòria dels fons europeus Feder Catalunya 2014-2020 d'un nou projecte global dins el marc del patrimoni i la cultura. Concretament, sota el paraigües del Consell Comarcal es presenten tres projectes que es portaran a terme en els proper anys a Bellver, Alp i Bolvir.

El total d'aquests tres projectes que serviran per a promocionar el turisme cultural cerdà és d'1,3 milions d'euros i si, finalment se'ls concedeix l'ajut, els municipis rebran un màxim del 50% d'aquest import.
Fins fa poc, eren els ajuntaments els que es presentaven directament a aquesta convocatòria d'ajuts. Però el nou programa Feder va posar com a requisit que els municipis tinguessin un mínim de 20.000 habitants. Com que a Cerdanya no hi ha cap municipi amb tants veïns, el Consell Comarcal fa d'intermediari per agrupar diferents projectes i poder presentar-se a la convocatòria europea. De fet, en la primera convocatòria la comarca va rebre un total de 723.000 euros, que ha beneficiat set projectes, com ara la rehabilitació del Teatre Municipal d’Alp, el Taller d’Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver de Cerdanya o els porxos de Can Fanxico de Bolvir.
En el ple d'aquest dimecres també han pres possessió els nous consellers Elies Nova i Jordi Solegibert, que ocuparan els llocs dels consellers que han abandonat el càrrec Raimon Ribas i Pau Roig.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA