Des de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i amb la col•laboració de diferents experts es vol reivindicar i posar en valor la terrissa pirinenca. Després d’una primera jornada fa un any es va determinar la necessitat de confeccionar un catàleg de les peces localitzades actualment i ara s’està realitzant ja aquest inventari d’on en surten dades força interessants.

Durant aquesta segona trobada també s’ha volgut retre homenatge a Ramon Abelló, un company que ha estat treballant amb ells la difusió de a terrissa pirinenca i que els va deixar fa poc.

Aquest objecte quotidià aporta molt coneixement sobre l’estil de vida de la zona, les famílies de terrissers i també s’ha trobat documentació d’etnògrafs que recullen informació. Aquesta és una part més del patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i es remarca que s’ha de reivindicar com un àmbit més de recerca i s’està recuperant aquestes produccions antigues amb terrissers actuals.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU DE LES VALLS D’ÀNEU