La duana espanyola de la Farga de Moles compta des d’aquest dimarts amb un sistema de lectura automàtica de matrícules. El sistema llegeix les plaques i al moment creua les dades amb l’Agència Tributària. D’aquesta manera es volen detectar aquells vehicles i conductors sospitosos, bàsicament perquè tenen antecedents en l’àmbit del contraban, del tràfic d’estupefaents o del pas de divises sense declarar.

Així doncs, en cas que alguna de les 22 càmeres que s’han instal·lat detecti a un vehicle sospitós, ja sigui de pujada o de baixada, el semàfor es posa en vermell i els agents l’aturen per inspeccionar-lo. Aquest és un sistema que ja s’utilitza en altres fronteres extracomunitàries d’Espanya, com Gibraltar o els ports.

Es calcula que de mitjana creuen la duana uns 10.500 vehicles diaris amb pics superiors als 15.000

Parlen al vídeo: PILAR JURADO, DIRECTORA DUANES AGÈNCIA TRIBUTÀRIA