Aquest dissabte La Vall de Boí ha estat de celebració. El conjunt romànic de la Vall de Boí ha arribat a la majoria d’edat des del seu nomenament com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, el 30 de novembre de l’any 2000. Una declaració que ha estat un revulsiu per la vall tant pel que fa al reconeixement arreu del mon com per la possibilitat de conservar la cultura del territori.

I el dissabte mateix va fer 3 anys de la concessió a les Falles Patrimoni immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Una tradició que aplega diferents pobles catalans i andorrans però que precisament aplega tots els nuclis de la Vall de Boí.

Per celebrar-ho es va dur a terme una jornada de divulgació de patrimoni a l’església Sant Quirc de Durro i al Faro de Durro. I també es va aprofitar per fer una observació del cel, ja que fa pocs dies, la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes, que també engloba la Vall de Boí, va ser declarada destí turístic Starlight per la UNESCO. De manera que la vall aplega 3 patrimonis mundials, fet que suposa un reconeixement a tota la seva història, cultura i entorn natural i una forma de donar-se a conèixer arreu del mon.

Parlen al vídeo: ESTER ISUS, TINENT ALCALDE VALL DE BOÍ