L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha encarregat a una enginyeria pirinenca la confecció del mapa hídric del seu terme municipal. Es tracta d’un estudi complet i exhaustiu de tot el sistema d’abastament d’aigua als diversos nuclis de població i urbanitzacions del municipi.
Des del consistori han explicat que encara hi ha molts veïns que s'abasteixen de pous però que a vegades és difícil garantir la qualitat d'aquesta aigua per al consum de boca. Això ha fet créixer la demanda per connectar-se a la xarxa d'aigua municipal. Davant d'aquesta situació, l'ajuntament ha encarregat aquest estudi, amb la intenció de conèixer la capacitat real en l’abastiment, captació i emmagatzematge d’aigües.

L’estudi permetrà disposar de la informació que es necessita per saber, per exemple, quina és la resposta en subministrament d’aigua a les llars del municipi que pot tenir Guils de Cerdanya en un futur. També desvetllarà l’estat actual de la xarxa analitzant les possibles fuites.
Aquesta informació és vital en un moment que el govern local ha volgut tirar endavant les noves xarxes d’abastiment a diversos nuclis de Guils. També per saber si es pot continuar en l’ampliació d’aquests abastiments o cal abans ampliar la capacitat dels dipòsits.

Des de l'ajuntament han recordat que el municipi s’autogestiona els serveis d'aigua amb recursos propis, no havent-los adjudicat en concessió a una empresa privada.

Parlen al vídeo: VALENTÍ TUSET, ALCALDE DE GUILS DE CERDANYA