En la segona sessió de les jornades El Pirineu, Nous reptes i propostes vertebradores s’ha remarcat des del territori la identitat pirinenca i que la solució a molts dels problemes passa per treballar com a territori cohesionat i amb polítiques dissenyades des del propi territori.

Durant la jornada també s’ha reivindicat el fet de tirar endavant amb les conclusions a les quals s’arriba en aquestes jornades per tal de fer avançar el territori. La jornada ha comptat amb la presència de Rosa Maria Perelló, presidenta de la diputació de Lleida, que ha posat èmfasi en la necessitat d’abastir amb els serveis bàsics per evitar la despoblació de les comarques pirinenques.

La jornada ha comptat amb diferents intervencions, tant de l’àmbit públic com privat sobre com garantir els serveis als pobles pirinencs, mantenir la sociabilitat, finançament dels ens petits, l’atenció dels col·lectius necessitats i la recuperació i manteniment dels petits nuclis.
La darrera de les 3 jornades previstes sobre el Pirineu es durà a terme a Vielha.

Parlen al vídeo: CARLOS ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ - ROSA MARIA PERELLÓ, PRESIDENTA DIPUTACIÓ DE LLEIDA