L’abril de 2008 obria les portes per primera vegada la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Un equipament doncs que enguany ha celebrat el seu desè aniversari i que durant aquest temps s’ha consolidat com un referent cultural i educatiu del municipi per a tots els públics i edats.

Al llarg d’aquests 10 anys la biblioteca ha anat veient canviar els gustos i la forma de fer dels seus usuaris i s’hi ha anat adaptant per tal d’oferir el millor servei.

Aquest servei dona la possibilitat a accedir des del Pallars a tot un fons molt ampli de publicacions.
La biblioteca pública Maria Barbal s’ha convertit també en un espai d’exposició i divulgació de la cultura trempolina, pallaresa i pirinenca en general ja que moltes de les seves activitats lliguen la literatura amb el territori que l’envolta. A més, l’escriptora Maria Barbal n’és un actiu important ja que participa activament en molts dels actes que s’hi duen a terme.

Parlen al vídeo: LAURA FUSES, DIRECTORA BIBLIOTECA PÚBLICA MARIA BARBAL