La darrera campanya d'excavacions que s'ha portat a terme aquesta tardor al Castell de Llívia ha permès desenterrar dues noves torres a la muralla que envolta aquesta fortificació. Amb aquestes, ja són nou les torres localitzades i possiblement encara n'hi hagin almenys dues més. Els treballs han consistit enguany en conèixer, doncs, com són aquestes dues torres i determinar-ne els seus usos tenint en compte la seva estructura i ubicació.

A banda de les torres, en aquesta campanya s'ha seguit desenterrant i consolidant la muralla exterior, que cada vegada és més visible des del poble. De fet, en alguns punts fa sis metres d'alçada i podria arribar al quilòmetre de llargada, el que la converteix en una de les més importants de Catalunya.
Els treballs a la muralla van començar el 2013, gràcies a l'aportació que fa cada any la diputació de Girona i l'ajuntament de Llívia. Encara hi ha molta feina a fer, ja que molts trams són sota terra, però des del consistori tenen clar que el recinte del castell és un dels reclams més importants del municipi i que, per tant, cal seguir-hi invertint.

En la propera campanya, prevista per d'aquí un any, els treballs es centraran, sobretot, en trobar dues torres més.
Des de fa més de vint anys, s’han portat a terme diferents fases per recuperar el Castell de Llívia i de moment ja s’ha remodelat la base, el fossar i part de la muralla que l’envolta.

ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA
Parlen al vídeo: EDUARD VENDRELL, RESPONSABLE EXCAVACIONS -