Aquest divendres fa 18 anys de la Declaració del Conjunt Romànic de la Vall de Boí Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Una data que va canviar la perspectiva de la vall davant del mon i que la va posicionar com un dels principals atractius. Durant aquests anys han passat per la Vall de Boí infinitat de turistes, experts i els propis veïns que han vist com aquestes esglésies romàniques assolien un grau de conservació excel·lent i es complementava amb espais interpretatius cada temple.
Per celebrar aquesta efemèride aquest divendres dia 30 de novembre, les esglésies oferiran una jornada de portes obertes per a tots aquells que es vulguin acostar a conèixer el patrimoni.
Però la celebració no acaba aquí, l’1 de desembre de 2015 les falles també van esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat i aquest mes d’octubre el Parc Nacional d’Aigüestortes va rebre la certificació de la UNESCO de destí turístic Starlight, de manera que la Vall de Boí aplega 3 patrimonis mundials i el dissabte a la tarda ho celebrarà amb un acte a Sant Quirc i el Faro de Durro.