L'integrant del CDR Cerdanya Tomàs Sayes, citat a declarar aquest dimecres als Jutjats de Puigcerdà per un delicte d'injúries al jutge Llarena, ha decidit desobeir el requeriment judicial. La decisió l’ha fet pública a les portes de l’edifici, on s'han aplegat una cinquantena de persones per donar-li suport.
Els fets que s'investiguen estan relacionats amb una caminada reivindicativa que es va dur a terme el passat 30 de març entre Alp i Das, en la qual, segons ha dit, va ser identificat pels Mossos d'Esquadra com a portaveu de l'acció ja que va ser la persona que va informar al cos del recorregut d'aquesta caminada. Posteriorment, se'l va vincular amb una pintada contra el magistrat apareguda a Das, tot i que Sayes assegura que no hi té res a veure.

Així doncs, malgrat exposar-se a ser detingut, Sayes ha decidit desobeir la citació. Des del CDR Cerdanya veuen aquesta imputació inexplicable i no volen donar legitimitat, diuen, a la persecució i repressió política.

Després de no presentar-se als Jutjats, l'imputat rebrà una altra citació per un altre dia i, si en aquest segon cas tampoc es presenta, el jutge podria ordenar la seva cerca i captura.
A banda d'aquest membre del CDR de Cerdanya, aquest dimecres també estava citat a declarar un altre investigat relacionat amb aquests fets, en aquest cas per delictes de tinença il·lícita d'armes prohibides i reunió il·lícita portant armes prohibides. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat, ell sí que ha comparegut i ha contestat a les preguntes de totes les parts. A més, també han prestat declaració tres efectius dels Mossos d'Esquadra com a testimonis.

Parlen al vídeo: TOMÀS SAYES, INTEGRANT CDR CERDANYA IMPUTAT - RAQUEL VILAR, ADVOCADA ALERTA SOLIDÀRIA