La Generalitat i l'Ajuntament de Puigcerdà projecten traslladar l'Arxiu Comarcal de Cerdanya a l'antiga Acadèmia del llac, un edifici emblemàtic situat al parc Schierbeck i a escassos metres de l'estany. Amb aquest projecte, que es troba en fase inicial, es vol posar fi a la manca d'espai de l'actual arxiu, situat a l'antic convent del Passeig 10 d'Abril, i al mateix temps modernitzar aquest equipament cultural.

Fa temps que l'actual Arxiu ha quedat petit i desfasat i les administracions públiques li buscaven una nova ubicació. Abans de la crisi, s'havia estudiat la possibilitat de buscar un edifici proper a l'actual on ubicar part dels documents històrics. Finalment, però, el consistori i el govern han coincidit en que la millora opció és traslladar l'equipament a l'antiga acadèmia del llac.
Des del consistori han recordat que ja hi ha altres edificis emblemàtics a l'entorn de l'estany que acullen serveis i equipaments, com ara l'Escola Muni

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ