Ja és a la venda el calendari cerdà del 2019. Un any més, les entitats Amics de Cerdanya i l’Institut d’Estudis Ceretans han impulsat una nova edició d'aquest calendari comarcal, que va idear l’historiador de Bellver Joan Pous ara fa 39 anys. Com sempre, té dues parts diferenciades: una amb el santoral, les llunes, dites, mercats o diades significatives i l’altra es dedica a una temàtica en concret. Enguany s'han escollit els oficis ja desapareguts de Cerdanya

Per escollir els oficis, l'entitat s'ha basat en dos llibres: Costumari català de Joan Amades i Eines i feines de Cerdanya de Marc Pons de Meranges.
Les entitats han fet un tiratge de 1200 exemplars a tot color, tenint en compte que l'any passat se'n van vendre més d'un miler. De fet, són molts els que esperen la seva publicació.

Els beneficis que s’obtenen de la venda dels calendaris serviran per finançar diverses activitats de caire cultural, així com per donar suport econòmic a l’escola plurilingüe Jordi Pere Cerdà de Sallagosa.

Així doncs, aquells que vulguin adquirir un calendari ja ho poden fer a les llibreries i alguns establiments de l’Alta i la Baixa Cerdanya per un preu de 8 euros.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA