La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i la Seu d’Urgell posaran en marxa un pla pilot pioner a Europa per eliminar totalment les bosses de plàstic dels comerços. Tal com s’ha donat a conèixer aquest divendres al matí, la prova durarà un any i compta amb la participació del comerç local i les principals cadenes de supermercats que hi ha al municipi.

En aquest sentit, la Seu d’Urgell i la Mancomunitat s’avançaran dos anys a la resta del país.

La prova comptarà amb un pressupost de 200.000 euros. A banda d’oferir bosses compostables que es podran reutilitzar per llençar-hi els residus orgànics, també s’han ideat unes altres bosses reutilitzables destinades a pesar la fruita i la verdura.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA TOST, DIRECTOR AGÈNCIA RESIDUS CATALUNYA - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - RICARD MATEU, PRESIDENT MANCOMUNITAT URGELLET - JOAN SIMÓN, PROPIETARI SUPERMERCAT