La revista Cadí-Pedraforca ha arribat aquest mes de novembre al número 25. La publicació de caràcter semestral dedica el dossier central als oficis relacionats amb l’explotació del subsòl, com els miners, els picapedrers o els saurins. La revista cobreix les comarques de Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà i el nord del Solsonès. Precisament Cerdanya hi té un paper destacat amb mitja desena de reportatges i perfils dedicats a aquests oficis. Dos exemples són els que han escrit conjuntament Sandra Adam i Martí Solé, dedicats a les mines de lignit d'Estavar i als picapedrers de Dorres.

A banda del dossier, Cerdanya també té un paper destacat en altres seccions de la revista, com la Conversa, que és amb la puigcerdanenca Rosa Aguilar, o el Retrat de Família, dedicat als de Maury, una nissaga amb segles d’història a banda i banda de la ratlla.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, COL·LABORADORA - MARTÍ SOLÉ, COL·LABORADOR