Durant aquest any 2018, de gener a octubre, a l’Alt Pirineu i Aran s’ha atès per violència masclista al servei d’intervenció especialitzada 91 dones i 47 fills i filles. Aquestes són algunes de les dades que s’han presentat aquest divendres en l’acte institucional a l’Alt Pirineu i Aran per commemorar el dia internacional contra la violència vers les dones, que serà el proper diumenge 25 de novembre.

Cada SIAD de l’Alt Pirineu i Aran fa unes 200 atencions de mitjana. I s’ha volgut remarcar que des de la implantació de la llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista fa 10 anys i des de la creació de l’Institut català de les dones l’any 1989 s’ha avançat molt en aquesta matèria, però també s’ha posat èmfasi en que encara queda molt camí per recórrer per tal d’eradicar aquesta xacra.

A l’acte hi ha participat representants de les diferents administracions i associacions de les comarques pirinenques i el manifest ha estat llegit per representants de l’Associació Alba Jussà. També s’ha projectat el curtmetratge Querido Papá i ha acabat amb la interpretació de dos peces musicals.

Parlen al vídeo: CARME CASTELLÓ, COORDINADORA TERRITORIAL INSTITUT CATALÀ DE LES DONES A LLEIDA