Es preveu que al mes de juliol del proper any comencin les obres de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort. Un projecte que es troba aturat des de fa anys i que s’ha desencallat amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Sort i el departament de cultura de la Generalitat. El qual aportarà en aquesta primera fase més de 311.000 euros, gran part finançats a través de l’1% cultural.
L’actual biblioteca de Sort no compleix els estàndards mínims obligats al Mapa de lectura Pública de Catalunya pel nombre d’habitants que té, per aquest motiu es preveu traslladar l’equipament a un espai als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, declarat bé cultural d’interès nacional.
L’execució i el seguiment de les obres anirà a càrrec de l’Institut Català del Sol i està previst que acabin al desembre del 2019.