L'àrea de Mobilitat de l'ajuntament de Puigcerdà vol evitar que els veïns estacionin els seu vehicle a l'aparcament del Museu Cerdà per un període llarg de temps. L'equip de govern ha detectat que, el que havia de ser un aparcament rotatori per ajudar els visitants a accedir al centre de la vila, s'ha convertit en un aparcament privat, on molts conductors deixen el cotxe de manera permanent, aprofitant la seva gratuïtat. El consistori ha iniciat un estudi per determinar quants vehicles hi són de manera fixa i, un cop obtingui el resultat, decidirà si actua o no.

El batlle ha deixat clar que, en el cas que es prenguin mesures, sempre seran per aconseguir que l'aparcament sigui de caràcter rotatori i que, en qualsevol dels casos, mantindrà la seva gratuïtat.
Piñeira ha recordat que l'aparcament del Museu Cerdà es va concebre com una bossa d'estacionament connectada al nucli històric i comercial a través d'un ascensor, on veïns i sobretot visitants hi poguessin deixar els seus vehicles quan haguessin d'anar al centre de la vila.
L'equip de govern va destinar 1,2 milions d'euros en la seva construcció. L'aparcament, de 200 places, es va inaugurar a principis del 2016 i es preveu que en els propers mesos es porti a terme una ampliació, amb l'adequació del solar que hi ha a tocar del museu, que permetrà guanyar una cinquantena de places més.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ