El Gran Recapte busca voluntaris a Cerdanya. El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que necessitarà més d'una vuitantena de voluntaris que ajudin a recollir els aliments en els diferents punts de la comarca on es farà la campanya el proper 30 de novembre i 1 de desembre.

En el cas de la capital ceretana, calen una setantena de persones per cobrir els tres torns als supermercats Bon Àrea, Bon Preu, als tres Consum, i al Carrefour. El Caprabo de Puigcerdà també participa en aquest recapte però en aquest cas els voluntaris seran de la Creu Roja.

Segons el Banc d’aliments són necessaris com a mínim 2 voluntaris per a cada torn, el què suposaria 72 persones per cobrir les dues jornades, i a hores d’ara només hi ha 2 voluntaris inscrits.
Igualment el Banc d’Aliments també busca 18 voluntaris per al Caprabo d’Alp. En aquest cas es necessiten com a mínim 3 voluntaris per cadascun dels 6 torns repartits entre les dues jornades.
Així doncs, des del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa una crida a la població, sobretot als col·lectius com estudiants i clubs esportius perquè s’animin i s’apuntin per fer de voluntaris durant aquells dos dies. Els interessats poden inscriure's a la web del Banc d’Aliments.
El Gran Recapte és una campanya que organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la població per ajudar a pal·liar la realitat de precarietat alimentària que hi ha a Catalunya. El l'edició del 2017, es van recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris.