Els alumnes de l’escola Valldeflors han incorporat aquest curs escolar la robòtica a les seves classes. Des de fa 3 anys que alguns alumnes hi ha estat treballant però és des d’enguany que els alumnes de 4t, 5è i 6è hi destinen una hora a la setmana.

Els alumnes desenvolupen totes les fases del projecte, des del disseny fins a la mecànica i les proves del seu aparell.
L’AMPA i el consell comarcal del Pallars Jussà han ajudat a finançar 10 lots de material que els alumnes necessiten per desenvolupar les seves habilitats en aquesta matèria.

Els alumnes treballen amb un quadern d’enginyeria on se’ls presenta un repte, en aquest cas estan fent un vehicle d’exploració lunar i han de raonar el perquè del seu disseny i anar provant que funcioni tan la part mecànica com de programació. Un cop tenen el seu treball finalitzat els diferents grups ho comparteixen amb la resta de companys.

Parlen al vídeo: DIEGO ROLDÁN, DIRECTOR ESCOLA VALLDEFLORS - CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ