El grup municipal d'ERC de Puigcerdà reclama mesures urgents davant el que considera una presència massiva de vehicles abandonats a la via pública. Denuncia la manca de previsió i actuació de l'equip de govern del PdeCAT per solucionar aquest problema. Segons un estudi elaborat pel grup municipal, a Puigcerdà hi ha actualment prop d'una quarantena de vehicles abandonats, alguns dels quals es troben en força mal estat.
La formació, encapçalada pel nou regidor Joan Manel Serra, ha argumentat també que 'el no compliment de les ordenances municipals i la falta de previsió de l'actual equip de govern ha provocat que, en el dia d'avui, el dipòsit municipal de vehicles estigui totalment col·lapsat i fora de normativa'. En aquest sentit, el grup de l'oposició ha explicat que la llei estableix un termini màxim de sis mesos des de l'inici dels tràmits legals fins a la retirada definitiva dels vehicles i que, segons ha detectat, molts d'aquests cotxes o furgonetes es troben en una situació d'abandó des de fa més d'un any. Per tot plegat, ERC sol·licita una actuació ràpida per no convertir Puigcerdà en un 'cementiri de vehicles'.

Des d'Esquerra creuen que aquest abandonament massiu de vehicles malmet la imatge de Puigcerdà, a més de representar un perill per als ciutadans i una amenaça per al medi ambient.
Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que el consistori està treballant amb la retirada d'aquests vehicles però que el procés administratiu que s'ha de seguir és lent.

Piñeira també ha explicat que els tràmits buròcratics per retirar els vehicles passa per localitzar els propietaris i intentar que aquests es facin càrrec dels costos del procés.

Parlen al vídeo: JOAN MANEL SERRA, REGIDOR (ERC) AJUNTAMENT PUIGCERDÀ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ