El Sistema de Biblioteques de la Diputació de Girona atorgarà a la Biblioteca Comptat de Cerdanya de Puigcerdà un total de 2.000 euros per a mobiliari i senyalització, import que representa un 92% del pressupost d’aquesta intervenció que és de 2.178 euros.

Aquesta subvenció forma part d’una partida de 350.000 euros destinada a vuit biblioteques del sistema de lectura pública de les comarques gironines i que ha de servir, com en el cas de Puigcerdà, per projectes de mobiliari o senyalització o bé per la construcció, ampliació, reforma o rehabilitació d'aquests equipaments culturals.
De fet en la majoria de casos, com a Castell-Platja d’Aro, l’Escala o Tossa de Mar, les subvencions són per a la millora i adequació de les biblioteques, el que implica el seu trasllat a un edifici nou, que s’ajusti a les dimensions que estableix el Mapa de Lectura Pública, mentre que en els casos de Puigcerdà i Celrà, que no canvien l’emplaçament, ha de servir per millorar les instal·lacions existents.
Recordem que l'ajuntament de la capital ceretana té sobre la taula un projecte d'ampliació de la biblioteca. Concretament, es preveu que l'actual casal d'avis St Domenec passi a ser una sala de lectura infantil, una vegada s'hagi efectuat el trasllat del casal als baixos de l'edifici del Casino Ceretà.