Vilaller té previst crear un museu etnogràfic del municipi. Ja hi ha el projecte fet i s’està acabant de decidir l’espai on s’ubica i la recerca de finançament. Aquest centre a més tindrà un espai dedicat a la construcció de les centrals hidroelèctriques de Senet i Vilaller amb material cedit per l’Arxiu històric d’Endesa.

Precisament en un acte sobre els Orígens industrials de l’Alta Ribagorça Endesa ha cedit 1100 imatges de les centrals de Vilaller i Senet a l’Ajuntament de Vilaller.

Des d’Endesa s’ha remarcat la importància de treballar conjuntament amb el territori per tal de donar a conèixer i posar en valor el patrimoni industrial.

L’acte ha comptat amb una conferència sobre el paper de la mineria i la hidroelectricitat en el desenvolupament social, tecnològic i econòmic de l’Alta Ribagorça i una visita a les centrals de Bono i Senet.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, ALCALDESSA DE VILALLER - VANESSA LOPEZ, RESPONSABLE FONS HISTÒRIC ENDESA - ISABEL BUESA, DIRECTORA GENERAL D’ENDESA A CATALUNYA