Els alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'escola Vedruna de Puigcerdà han participat aquest dilluns en un taller per treballar algunes habilitats psicosocials com la presa de decisions, el pensament crític, la comunicació interpersonal o la gestió de les emocions. Es tracta del programa de Dipsalut 'Sigues tu' que busca crear un espai de reflexió a l'aula on les noies i els nois es qüestionin tots aquests aspectes a través de la seva pròpia experiència. Amb aquest grup, les tècniques del programa han treballat la col·laboració i el treball en equip.

Durant la sessió, els alumnes s'han mostrat molt participatius i creuen que aquest tipus de tallers els ajuden a reflexionar.

A banda d'aquestes sessions a l'aula, el programa inclou formació al professorat i xerrades amb les famílies.
Entrenar les capacitats psicosocials entre els més joves redueix, segons els experts, la violència i l'assetjament escolar, així com l’edat d’iniciar-se en el consum de tabac, alcohol i altres drogues i l’activitat sexual d’alt risc. També millora el rendiment acadèmic i promou els comportaments saludables i l’autoestima.
Des de fa quatre anys, aquest programa de l'Organisme de Salut de la diputació de Girona es duu a terme a escoles i instituts de la demarcació de Girona, en les etapes d'Educació Primària i Secundària. Aquest curs 2018-2019, el programa arribarà a 31.000 alumnes de gairebé 200 centres educatius. En el cas de Cerdanya, està previst que es facin sessions a les escoles Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà i també a la Bac de Cerdanya d'Alp i Santa Cecília de Bolvir.

Parlen al vídeo: MARIONA PÉREZ, TÈCNICA 'SIGUES TU' - IVET ESTEVE I CRISTIAN PÉREZ, ALUMNES 1r ESO ESCOLA VEDRUNA