Puigcerdà ha estat aquest dissabte la seu de l'11è Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, on hi han participat un total de 85 exemplars, els millors de les set comarques del Pirineu. De fet, ha estat la segona vegada que la vila acull aquest certament, després de l'edició del 2011. Es tracta d'un concurs anual i itinerant on un jurat qualificat, en aquesta ocasió vingut de Navarra i Castellà i Lleó, distingeix els millors cavalls d'entre els guanyadors dels concursos de Cerdanya, Alt Urgell, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, la Vall d’Aran i el Ripollès. En el cas de Cerdanya, els guanyadors es van escollir fa només un dies, durant la Fira del Cavall de Puigcerdà.

Pel que fa als primers premis de les sis categories, en sobranyes, ha estat per a la Fruita de Jonathan Padrones d'Estamariu (AU) i en sobranys, per al ceretà Pere Tor d'Age i el seu Politrecu. En terçones, l'euga guanyadora ha estat la Kika de Marc Llombart de Vilallobent i en terçons, Andreu Soriano de Ger i el seu Sisoko, han dominat la categoria. En parelles, Adelita i Tasconeta d'Agustí Tarrats de Das han guanyat el primer premi i Pilgreen de Xavier Solé de Llavorsí (PS) ha estat el vencedor en la categoria de cavalls. Per tant, de les sis categories, quatre han tingut un guanyador cerdà.
Tot i que el concurs es va celebrar dissabte, divendres a la tarda van començar a arribar els animals a l'Hípica Cerdanya, on ha tingut lloc el certament. A banda, durant el cap de setmana també s'ha organitzat un dinar i un sopar de germanor amb tots els ramaders participants.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA