El poliesportiu de Ger ha acollit aquest diumenge la 28a Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya, una de les cites gastronòmiques més concorregudes de la comarca, on cada any hi assisteixen uns 500 comensals. Com sempre, el nap de Talltendre és el protagonista de la festa. La imaginació de les mestresses de casa de Ger, de totes les edats, ha tornat a sorprendre els assistents amb una gran varietat de plats amb aquest producte.
Des del consistori han volgut destacar la importància que té aquesta mostra per posar en valor el nap que es cultiva a la solana de la vall i que, poc a poc, ha anat desapareixent.

Un any més, l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants ha elaborat el menú, compost enguany per una crema mar i muntanya i un parmentier de bacallà amb oli de tòfona i el seu cruixent de primers. Després, els comensals han pogut degustar rissoto amb bolets, estofat de poltre, tiró, mandonguilles o senglar, tot acompanyat amb naps. Els restauradors destaquen les possibilitats que aquest producte cerdà ofereix a la cuina.

La cita ha comptat amb la presència d’alcaldes i regidors de la comarca i del Pirineu i també de la senadors Maite Ribero, la diputada Imma Gallardo, i del director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement Ramon Alturo.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER - J. RAMON FERNÀNDEZ I XUSA PELEATO, CUINA PIRINENCA CERDANYA