Durant el primer trimestre de l’any que ve ja estarà enllestit un primer dossier tècnic per elaborar la precandidatura Barcelona-Pirineus de cara als Jocs Olímpics d’Hivern. Així ho ha assegurat aquest dijous el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, durant la presentació de la temporada d’hivern 2018-2019 de les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat. Figueras ha deixat clar que l’objectiu és el 2030, però veient que algunes candidatures del 2026 han caigut, com ara Calgary, Barcelona-Pirineus estarà a punt si el COI els demana que s’avancin 4 anys. Respecte al veto espanyol als esportistes de Kosovo, s’ha mostrat convençut que no afectarà a la candidatura catalana.

Durant la presentació també s’ha donat a conèixer que Ferrocarrils ha incorporat a Tot Nòrdic a la seva estratègia comunicativa i de màrqueting, de manera que se’n podran beneficiar les set estacions de fons catalanes.

Mentrestant, el president de Ferrocarrils també ha destacat la necessitat de seguir ampliant la col·laboració entre La Molina i l’estació veïna de Masella, per fer més potent el domini Alp 2.500. Ricard Font ha afegit que l’any que ve volen tenir totes les estacions digitalitzades al 100%, de manera que l’accés dels esquiadors es pugui fer a través d’una targeta sense contacte o amb el mòbil.

Parlen al vídeo: GERARD FIGUERAS, SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL