D’altra banda en aquest darrer ple municipal també s’ha aprovat una moció de Compromís per la Seu que pretén trobar una solució a la parcel·la de cal Gispert. Fa set anys que es va enderrocar la casa que hi havia al número 43 del carrer Major, i tot i els diversos intents fets per part del consistori, mai s’ha aconseguit desencallar la situació. L’objectiu seria que s’hi tornés a construir o que, almenys, es pogués vendre a l’ajuntament per fer-hi habitatge social.

Ara, es notificarà a la propietat la voluntat d’arribar a un acord sobre la parcel·la i si tampoc s’aconsegueix, es procedirà a la compra forçosa.

D’altra banda, i encara relacionat amb aquest ple, el PDECAT, Esquerra i la CUP han presentat i aprovat dues mocions conjuntes: una a favor de l’absolució dels presos polítics i l’altra sobre el suport a la resolució del Parlament sobre la priorització de l'agenda social i la recuperació de la convivència. Compromís s’ha abstingut en considerar que no se’ls ha tingut en compte en el redactat. També han remarcat que el ple municipal no s’ha de convertir en un petit Parlament amb el debat recurrent d’aquests tipus de mocions.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - JOAN BARRERA, REGIDOR CXLS