Més d'un miler de visitants han participat a les visites guiades que, durant l'estiu i i fins aquest mes, han ofert vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca. Es tracta de la nova oferta que el Patronat de Turisme de Cerdanya, juntament amb l'Associació Agroalimentària, va iniciar l'any passat per tal que els turistes coneguin com és la vida a pagès i d’on provenen els aliments que consumim. Després d'una primera edició d'èxit, des del Consell Comarcal han valorat molt positivament aquesta segona edició i han avançat que estudiaran ampliar el calendari de visites per tal que aquestes siguin un nou atractiu turístic de la vall.

Després d’una breu explicació sobre el funcionament de les instal·lacions, els participants poden veure de prop el bestiar o els terrenys conreats i, a més, tastar els productes. Des de l'ens cerdà creuen que aquesta iniciativa és bona per al turisme i també per als productors, que poden donar a conèixer allò que elaboren.

Si bé la majoria de les persones que han participat a les visites han estat famílies de Barcelona amb fills petits, des del Consell Comarcal han detectat un perfil d'edat més avançada interessat en conèixer l'origen dels productes. En aquest sentit han remarcat que aquesta oferta s'adreça a tots els públics, també aquells que viuen a la comarca.

A diferència de la primera edició, enguany les reserves s'han fet a través d'una pàgina web, per facilitar la seva gestió.

Parlen al vídeo: CAROL NABAU, DINAMITZADORA AGROALIMENTÀRIA CC CERDANYA