La Generalitat implantarà properament una xarxa de 150 senyals del telèfon d’emergències 112 per diferents punts de muntanya de l’Alt Pirineu i Aran. Tal com ja s’havia explicat, aquesta mesura pretén fer més segures les sortides a la muntanya tot facilitant els rescats. Justament aquest dimarts s’ha donat a conèixer que ja s’han localitzat 40 d’aquests 150 punts de la xarxa i que després de Nadal es faran les primeres instal·lacions perquè funcionin ja a la primavera.

Tot plegat s’ha donat a conèixer durant la reunió plenària del Consell Territorial de Salut Pública de l’Alt Pirineu i Aran feta a Coll de Nargó, on també s’han tractat qüestions relacionades amb l’aplicació de les noves tecnologies a l’hora d’atendre a la gent gran.

En aquesta reunió també s’ha informat de la posada en marxa de diferents recursos per prevenir el consum d’alcohol entre els joves. El resultat ha estat la creació de la xarxa “Joves i Salut a l’Alt Pirineu i Aran”, formada per un referent de cadascuna de les 6 comarques del territori.

Parlen al vídeo: ARCADI CASTILLÓ, TÈCNIC DE L’IDAPA - ROSA FUMÀS, DIR. TÈC. SERV. SOCIALS PALLAS JUSSÀ