Fins al proper 25 de novembre encara estan obertes les inscripcions per a la nova edició de l’Escola de Pastors de Catalunya.
La idea de l’escola és afegir noves generacions a la pagesia i dinamitzar l’àmbit rural i un sector econòmic bàsic per a la subsistència d’aquest medi rural.
L’Escola de pastors treballa des de l’any 2009 per tal de garantir el relleu generacional a través de la incorporació de persones a la professió, a les quals forma no només amb classes teòriques, sinó que els ofereix un període de pràctiques en explotacions reals.
Durant el curs es tracta tot tipus de bestiar i la formació dura 6 mesos. Està previst que el nou curs comenci el 18 de març, la formació teòrica es fa al Pallars Sobirà però les pràctiques es poden fer en diferents explotacions de Catalunya. Un cop acabat el curs s’obté un títol propi però reconegut pel departament d’Agricultura, ramaderia, pesca i alimentació.