El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han anunciat recentment la voluntat conjunta d’accelerar el desplegament de la fibra òptica a les comarques de Girona. Per finalitzar aquest desplegament, es vol instal·lar 890 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar tots els municipis i polígons industrials no connectats encara. Això permetrà connectar la totalitat de les 8 capitals de comarca abans del 2020. Actualment, 6 capitals ja estan connectades però encara en falten dues, Puigcerdà i Banyoles.
De fet, des de fa uns dies, ja s'està treballant en el desplegament de la fibra al llarg de la carretera c16 fins al túnel del Cadí, per tal d'arribar el més aviat possible a la capital ceretana.
L’objectiu de les dues administracions és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica.

La voluntat compartida també és estendre la fibra als 132 polígons industrials com a element cabdal de desenvolupament econòmic i competitivitat de la demarcació. Ara per ara, arriba ja a 46 parcs empresarials gironins.

El conseller Puigneró ha assegurat que el desplega de la fibra òptica és un projecte de país que ha de permetre que no hi hagi ciutadans ni territoris de primera o de segona, sinó que tots tinguin igualtat d’oportunitats en aquesta societat digital.
La Generalitat ha desplegat fins ara a les comarques gironines, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, 512 km de fibra òptica, i aquesta xarxa existent arriba ja a 30 municipis i 43 polígons.