L’empresa centenària de ratafia de La Pobla de Segur, Licors Portet, ha presentat un nou producte de ratafia dels raiers. Es tracta de perles de ratafia, una esferificació del licor, ja que la ratafia queda concentrada en unes boles embolcallades amb alga bruna que un cop la boca exploten amb tot el sabor.

Tot i que la tècnica de l’esferificació està força de moda a la cuina. És la primera vegada que una empresa decideix comercialitzar el producte esferificat de ratafia. Ja hi és un producte semblant amb vins dolços, però no amb licor com és aquest cas. A més, l’empresa que ho fabrica per Licors Portet ha decidit incloure-ho també al seu portafoli per vendre-ho als restaurants amb qui treballa.

De moment se n’ha fet uns 200 pots per vendre de 100 grams i uns altres de més petits per mostra per restaurants. Però segons com vagi la venda aquests dies ja està preparat per poder-ne fer més.
Es tracta d’una recepta tradicional que ha passat a un producte innovador i trencador però sempre conservant la seva essència, la recepta de la ratafia dels raiers.

Parlen al vídeo: ÀNGEL PORTET, LICORS PORTET