A banda de ser una trobada entre tots els ramaders de la vall i un dels esdeveniments de l'any que més gent porta a la comarca, la Fira del Cavall de Puigcerdà és també un lloc de compra venda de bestiar. El sector s'ha mostrat enguany força satisfet del preu de venda dels pollins, que es manté com l'any passat, quan van registrar un increment important. Això vol dir que els preus s'han situat al voltant dels 700 euros per poltre, per sobre dels 500 euros de fa uns anys. Com sempre, la majoria de compradors han estat catalans, però també n'hi ha hagut del País Valencià, del nord de l'estat espanyol i de França.

La fira ha comptat amb uns 900 caps de bestiar. D'aquests, 130 exemplars han participat al tradicional concurs, que enguany ha arribat a la 38a edició. Un jurat qualificat ha distingit els millors animals d'un total de set categories.

La Ramaderia de “La Sanera” de Bolvir s’ha imposat a 2 categories diferents: millor euga amb pollí i primer premi en sementals. Jordi Ravetllat, també de Bolvir, s’ha fet amb el primer premi en la categoria de Sobranyes, Agustí Tarrats de Das en Sobranys, Josep Ginesta d’Age en Terçones, Bartomeu Ribot de Prats en Terçons i Xavier Formenti de Talltorta s'ha endut el premi en quartons. Pel que fa a les millors ramaderies, Josep Formentí de Talltorta ha guanyat en la categoria de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental i Rosa Gutiérrez de Guils de Cerdanya en
la de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA