El Festival del Joc del Pirineu ha aplegat a més de 2.500 persones a la Seu d’Urgell entre dijous i diumenge. El certamen va començar amb les visites dels escolars el dijous i el divendres, mentre que el cap de setmana ja ha estat obert a tothom. A banda de la gran ludoteca que s’ha instal·lat a la Sala Sant Domèncec, s’hi han fet nombroses activitats paral·leles. Tot plegat ha permès captar més públic de fora de la ciutat i incrementar l’afluència.

Des de l’Ajuntament, mentrestant, han destacat l’impacte que té el festival per a la ciutat i s’han mostrat convençuts que amb els canvis que s’establiran l’any que ve, aquest encara serà major. Una de les novetats serà el canvi de dates, i és que el festival passarà a fer-se al març per no tenir tanta competència i poder créixer.

Pel que fa a la conferència inaugural del festival, aquesta ha tingut lloc divendres al vespre i ha anat a càrrec de la historiadora local Carmen Xam-mar, i de l’historiador i creador del primer joc de rol de l’Estat espanyol, Ricard Ibáñez. Ha tractat sobre els aquelarres i la bruixeria.

Parlen al vídeo: XAVIER SOCÍAS, DIRECTOR DEL FESTIVAL - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL