El Palau d'Esports i Congressos d'Alp ha acollit aquest dijous i divendres el 14è Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor i la 20a Jornada d'Anestesiologia en Infermeria. Ha estat la primera vegada que aquest congrés biennal s'ha celebrat al Pirineu, gràcies a la feina feta des de l'Hospital de Cerdanya. Precisament s'ha volgut aprofitar el caràcter transfronterer de la comarca per compartir coneixements i explicar als assistents què comporta tenir un hospital amb metges, infermers i pacients de diferents nacionalitats. En aquest sentit, des del centre sanitari l'han qualificat de congrés de les tres nacions, remarcant que les majors dificultats que es troben els professionals que hi treballen són en l'àmbit administratiu i no en l'àmbit sanitari.

Uns 250 professionals de tot Catalunya han participat al congrés, una xifra superior a la que es va assolir a la darrera edició de Barcelona, on hi van assistit unes 200 persones. Des de l'hospital de Cerdanya valoren molt positivament la participació d'enguany i creuen que el gran volum d'assistents es deu a l'interès per conèixer com funciona un hospital comarcal i sobretot l'únic transfronterer a nivell europeu.

Pel que fa a la manca d'anestesiòlegs, des del centre sanitari cerdà asseguren que és una situació que afecta a tot Catalunya i no només al Pirineu. En aquest sentit, han animat els jove professionals a formar-se en un hospital comarcal com el de Cerdanya, aprofitant les seves possibilitats i l'entorn que ofereix. Actualment el centre sanitari ubicat a Puigcerdà compta amb un equip de tres anestesistes i possiblement n'incorporarà un altre l'any vinent.
Durant els dos dies de congrés s'han tractat diferents temes com el politraumatisme, la seguretat i qualitat en anestesiologia, el dolor intraoperatori o l'anestesia a nivell de cirurgia de tòrax o cardíaca.

Parlen al vídeo: ANTONIO TOMÀS, CAP ANESTESIOLOGIA HOSPITAL CERDANYA