La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, creu que el el Pirineu s´ha convertit, en els darrers anys, en una creixent atracció de visitants de qualitat i d'oferta turística. I assegura que per això, el Govern ha apostat pels Jocs Olímpics d´Hivern pel 2030 perquè "és una gran oportunitat per al Pirineu". Artadi creu que té unes estacions d'esquí que estan preparades per acollir grans competicions, que els usuaris ja les situen com les millors d'Europa.
La consellera ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la Temporada d’Hivern 2018-2019 que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona i on també hi han estat presents el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras i els alcaldes de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Alp, entre d'altres.
Artadi ha destacat que la candidatura arriba en un moment en què “'els valors i les prioritats de la gent han canviat i que cal que hi hagi una revolució en el Pirineu per poder dir que les comarques pirinenques són futur'. La consellera creu que es necessita 'un catalitzador i que aquest poden ser aquests jocs olímpics'.
En aquest sentit, Artadi ha recordat que 'les darreres dades de turisme mostren que les úniques tres marques turístiques de Catalunya que pugen amb força són Lleida, Pirineu i Vall d’Aran'. I ha relacionat aquest fet amb el model turístic català que 'va cap a la descentralització, la desestacionalització, cap al turisme de qualitat i cap a nous mercats”.
Per la seva banda, el conseller Calvet ha posat en valor l’impacte econòmic que té l’esquí en les comarques de muntanya i ha encoratjat el sector a buscar activitats alternatives que desestacionalitzin el turisme a les estacions d’esquí. El titular de Territori i Sostenibilitat també ha afirmat que es farà una candidatura potent que faci créixer les comarques de muntanya, tot respectant l'entorn.

Per últim, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha anunciat que es posarà en marxar l’oficina olímpica del projecte Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030.