Salàs de Pallars celebra un any més la diada de rememoració de la seva fira de bestiar de peu rodó. Una fira que fins a mitjans de segle XX va ser un dels esdeveniments més revulsius de l’economia de la comarca del Pallars Jussà.
Fa 14 anys es va recuperar aquesta fira en forma d’homenatge al que eren, un cop l’any, els dies més importants de Salàs i a banda del mercat firal amb artesania i productes agroalimentaris, la fira compta amb activitats com la Mostra de Bestiari festiu de Peu rodó, presentació del quart volum de Quaderns de Fira, àpats populars, música tradicional, cabaret i representacions teatrals que donen a conèixer com Salàs, els firandants i els compradors vivien aquells dies de fira. Uns dies on les cases es convertien en hostals i encara perdura en l’arquitectura del poble en forma d’eres la memòria de la fira.
Aquest cap de setmana doncs Salàs retorna als dies de fira amb la rememoració i amb activitats per a tots els gustos i edats.