a residència sociosanitària de Puigcerdà ha acollit aquest dijous la presentació de la sisena edició del calendari solidari que impulsa el Cos de Mossos d'Esquadra en benefici dels malalts d'Alzheimer i els seus familiars. El calendari del 2019 compta amb fotografies que s'han fet durant les festes que es celebren a diferents pobles de Catalunya. En el cas de Puigcerdà, quatre agents de la comissaria de mossos i quatre usuaris de la residència sociosanitària apareixen al mes de novembre, amb la Fira del Cavall de teló de fons.

Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari es donen íntegrament a la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l'objectiu de millorar l’assistència a aquests malalts i donar suport als seus familiars i cuidadors. Amb l'aportació del darrer any, l'entitat ha impulsat 18 programes sociosanitaris que han beneficiat directament a 1071 persones a través de 20 entitats de tot Catalunya.

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats locals, d'agents de Mossos d'Esquadra i també d'altres cosos de seguretat com Policia Local i Bombers. També hi han estat presents els protagonistes de la fotografia de novembre, que han rebut un exemplar del calendari com a mostra d'agraïment.
Durant la presentació s'ha fet un reconeixement a la família de Xavier Albalat, qui va ser gerent de la Fundació Hospital de Puigcerdà, per la seva implicació en aquest projecte.
El calendari solidari ja es pot adquirir per un preu de 5 euros a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i en diversos estancs i llibreries.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTON RODRÍGUEZ, CAP ÀREA BÀSICA MOSSOS D'ESQUADRA PUIGCERDÀ - IMMA FERNÁNDEZ, PRESIDENTA FAFAC