L’Alt Pirineu ha perdut un 6,38% de mestres de primària i un 7,44% de docents en total, des de l’any 2010. Així consta a les dades facilitades pel Departament d’Ensenyament al diputat del PSC i regidor de Compromís per la Seu, Òscar Ordeig. En aquest sentit, el polític alturgellenc ha lamentat que un cop més sigui l’Alt Pirineu i Aran qui protagonitzi un nou rècord negatiu, i ho ha atribuit a les retallades que va fer la Generalitat en Ensenyament.

Segons les xifres facilitades, la comarca més afectada per aquesta davallada ha estat el Pallars Sobirà, amb una caiguda d’un 11,94% de mestres de primària i un 11,76% en total. La segueix la Val d’Aran, amb unes caigudes del 10,51 i el 12,01% respectivament. A l’Alt Urgell, mentrestant, el descens de docents a primària ha estat del 6,81% i del 8,46% en total.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, DIPUTAT I REGIDOR CXLS