Aquest dimecres s’ha presentat a Tremp, on hi ha la seu del projecte a l’Alt Pirineu i Aran, el programa Noves Oportunitats, una iniciativa que ja compta actualment amb 15 joves del Pallars Jussà i que pretén que els joves tornin a estudiar i obtinguin una formació que els permeti trobar feina.

El projecte va dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat prematurament els estudis i la idea és orientar-los i formar-los, però també el programa té una altra vessant, treballar la sensibilització amb les empreses per tal que es doni oportunitat a aquests joves, fet que també implica accions personalitzades per cada territori.

Aquest programa ja es va iniciar a altres indrets de Catalunya l’any passat però enguany arriba per primera vegada al Pirineu. Tot i que la seu es troba a Tremp, on es desenvolupa a través de Reintegra, es disposa de subvencions per transport per tal que joves d’arreu de la zona de l’Alt Pirineu i Aran hi puguin participar.

Parlen al vídeo: JOAN SANTACANA, DIRECTOR TERRITORIAL TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES A LLEIDA - JOAN SARRIAS, DIRECTOR OFICINA DE TREBALL DE TREMP - NOEMÍ TORRELLES, DIRECTORA PEDAGÒGICA UTE NOVES OPORTUNITATS A LLEIDA