Ja hi ha sentència del cas Nadia. L'Audiència de Lleida ha condemnat a penes de cinc anys de presó a Francisco Blanco i tres i mig per a Margarita Garau, els pares de la nena de Fígols i Alinyà. Se’ls considera culpables d’estafar més de 400.000 euros en donatius que van anar recaptant en diferents campanyes solidàries, simulant que els diners s'havien de destinar al tractament de la seva filla que pateix una malaltia rara. En la sentència, feta pública aquest dimecres, la secció primera de l'Audiència els condemna també a multes que sumen 5.000 euros i a tornar els donatius a les persones estafades. El jutge ha conclòs que van aprofitar la malaltia de la menor per dissenyar un sistema amb el qual enriquir-se a través de les accions solidàries que van anar organitzant. El tribunal no es creu la versió dels progenitors de la nena i asseguren que no hi havia cap risc imminent que fes tèmer per vida de la petita a la que no se li va practicar cap tractament mèdic a Houston com els pares anaven explicant. Blanco i Garau van ser jutjats a principis d'octubre. La sentència no es ferma i es pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.