Aquest dissabte han començat les visites guiades pel casc antic de Tremp i els equipaments museístics del poble organitzades pel Consell comarcal del Pallars Jussà. En aquesta primera visita ja s’ha comptat amb una vintena de persones, de manera que la iniciativa s’ha valorat molt positivament.
El punt de trobada de la visita és l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, i d’allí ha començat el recorregut pel nucli històric de Tremp amb un guia que va parant a diferents indrets destacats per fer la contextualització històrica i els detalls arquitectònics d’edificis, muralles i torres de defensa.
La visita també inclou el Casal Manyanet, on Mariano Mir, aprofitant un espai museïtzat amb les seves eines de treball, ha explicat l’antic ofici de toneler.
La visita acaba a l’Epicentre, on es dona a conèixer el patrimoni cultural i natural del Pallars Jussà i s’ofereix un petit tast de productes locals.