Set joves esportistes de Puigcerdà rebran enguany un ajut que la Diputació de Girona atorga des del 2012 a aquest col·lectiu, amb l'objectiu de costejar una part de les despeses que tenen els nois i noies pel fet de practicar el seu esport de modalitat individual i participar en les competicions. Cada jove rebrà un ajut d'entre 200 i 250 euros, el que suma un total de 1500 euros.

Els nois i noies que es beneficiaran d'aquesta subvenció són Albert Cristòfol en atletisme, Anna i Laia Bertran, Èric Alis i Mireia Puntí en patinatge artístic sobre gel, Enric Ferrer en esquí alpí i Pol Pastor en esquí de muntanya.

Des del consistori puigcerdanenc veuen important ajudar aquests joves esportistes perquè puguin seguir practicant la seva modalitat.

La Diputació de Girona subvenciona amb un import total de 58.395 euros seixanta-tres municipis de les comarques gironines perquè els destinin a programes de suport a aquests esportistes amateurs. En concret, aquestes subvencions serviran d’ajut a 246 esportistes.

Com hem dit, el 2012 la Diputació va començar aquesta línia d’ajuts, i el 2018 ha augmentat 10.000 euros la partida dels anys anteriors.

A nivell global, les modalitats individuals que practiquen els esportistes de la demarcació que rebran aquests ajuts són, entre d’altres: ciclisme, cúrling, escacs, gimnàstica, golf, motociclisme, natació, piragüisme o surf de neu.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS PUIGCERDÀ