Tremp ha nomenat Jordi Mir i Parache fill predilecte de la ciutat en un acte molt emotiu i amb una sala de plens plena a vessar de familiars, amics i coneguts que no s’han volgut perdre aquest acte i que li han volgut demostrar una vegada més la importància de la seva figura per Tremp a través de les paraules que s’han pronunciat des de diferents entitats del poble de les quals Jordi Mir és membre i participa activament. També el consistori ha volgut agrair al filòleg, escriptor i activista cultural la feina que desinteressadament ha fet tota la vida per Tremp.

Per la seva banda, Jordi Mir ha volgut posar de manifest la satisfacció que sent per aquest títol rebut per part del poble que considera casa seva però també creu que no pertoca a ell sinó a tothom que cada dia fa possible que Tremp sigui un poble viu.

En agraïment pel títol rebut i una vegada més tenint Tremp present , Jordi Mir ha aprofitat l’acte per cedir a l’Ajuntament un llibre de l’any 1785 que recull informació sobre l’antic bisbat del Pallars a Catalunya i que es va editar i imprimir a Tremp per Pablo Gallifa.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - JORDI MIR, FILL PREDILECTE DE TREMP