Aquest dissabte Tremp ha acollit la dissetena Fira del Codony, un esdeveniment sorgit del teixit comercial de la ciutat i que cada any ha agafat més volada, convertint-se en una cita ineludible de molts veïns i veïnes de la comarca però també de visitants de fora que decideixen acostar-se a Tremp per gaudir de la gran quantitat d’activitats que s’organitzen a l’entorn d’aquest esdeveniment.

La fira ha comptat amb una vuitantena d’estands de diferents productes tant agroalimentaris com artesans però tots ells amb la característica que el codony, un fruit de tardor i molt típic a la zona, hi ha estat present d’alguna forma. Precisament, molts dels estands són de productors locals. La inauguració ha anat a càrrec de la consellera d’empresa i coneixement, Maria Àngels Chacón, que ha remarcat la necessitat del govern de fer costat a esdeveniments de promoció territorial com la fira del Codony.

Durant el dia han destacat actes com l’esmorzar a base de llonganissa i allioli de codony, la girellada, el concurs d’allioli de codony, i actuacions de la colla de castellers Malfargats, la batucada de la Colla de diables i la cursa popular Antoni Camarasa. A més s’ha comptat a la fira amb la presència d’Ada Parellada, xef ambaixadora del Corder del Pallars.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - MARIA ÀNGELS CHACÓN, CONSELLERA EMPRESA I CONEIXEMENT