Des de fa una trentena d'anys, l'entitat Amics de Cerdanya, amb el suport de l’institut d’Estudis Ceretans i Catalans sense fronteres, organitza un acte per commemorar l'aniversari del Tractat dels Pirineus. Ho fa un diumenge proper al 7 de novembre, que es quan es va signar aquest acord que va suposar la cessió a França del comtat del Rosselló i part de Cerdanya.
En aquesta ocasió, més d'una vuitantena de persones s'han aplegat a la plaça del Sol de Puigcerdà per recordar que fa 359 anys d'aquest fet històric.

L'acte ha comptat amb l'ofrena floral de les entitats i els parlaments dels alcaldes de Puigcerdà, Alp, Llívia i del director de ràdio Arrels de Perpinyà Pere Manzanares. També hi ha hagut un especial record per als presos polítics.

L'acte ha finalitzat amb una actuació de la coral Capella Santa Maria.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA