L'estació de Masella ha inaugurat aquest 1 de novembre la temporada d'esquí. Mai una estació del Pirineu havia obert en una data tan avançada. Fins ara el seu rècord era un 8 de novembre. Més de 2000 esquiadors han volgut aprofitar la festivitat de Tots Sants per fer les primeres baixades i gaudir de la neu que tots han qualificat d'excepcional. I és que la baixada de les temperatures dels darrers dies i les nevades han permès aconseguir gruixos de més d'un metre de neu a cotes altes.

El sol ha acompanyat els esquiadors en aquest primer dia d'esquí. Molts, vinguts d'arreu de Catalunya i de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Tots esperaven amb ganes poder treure els esquís i encetar una nova temporada.

En aquesta primera jornada, l'estació cerdana ha obert els sectors del Cap del Bosc, Bosc d'Alp i Coma Oriola, és a dir, 16 km esquiables. Divendres ha obert també La Tosa i s'han arribat als 34 km. Els responsables del complex han explicat que aniran obrin progressivament més sectors, sempre i quan les condicions siguin favorables.
Masella ha apostat enguany per seguir invertint amb la producció de neu, per tal d'allargar el màxim possible la temporada i oferir, al mateix temps, un bon estat de les pistes. A més, també s'han fet actuacions de millora a la zona dels Isards perquè la pista negra del Tub sigui de menys dificultat. L'estació seguirà oferint aquesta temporada l'esquí nocturn els dijous i dissabtes a partir del 9 de desembre.
Per la seva banda, les estacions de nòrdic de Lles, a Cerdanya, i Tuixent La Vansa, a l'Alt Urgell, també han obert aquest dijous de Tots Sants.

Parlen al vídeo: MAITE MARTÍ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ MASELLA - XAVIER VILLA - ÀLEX, MARC I MARTÍ