La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb 143.000 euros quaranta-tres ajuntaments de les comarques gironines per a polítiques de foment de la participació ciutadana. Entre els 11 ajuntaments que rebran els ajuts hi ha el de Puigcerdà, que rebrà gairebé 3000 euros. Aquesta quantitat correspon a un 72,65% de l'import sol·licitat o bé a un 50,15 % del cost total del projecte.
Els ajuts es destinaran a processos participatius, consells d’infants i d’adolescents, pressupostos participatius i consells d’entitats.
Segons el vicepresident primer de l’Ens, Fermí Santamaria, a la Diputació aposten fermament per la participació ciutadana i consideren que és essencial per impulsar polítiques municipals que fomentin el bon govern i la transparència. En aquest sentit l’any 2016 la Diputació va destinar 50.000 euros en ajuts per fomentar la participació, el 2017 van ser 75.000 euros, i aquest any la xifra puja fins els 143.000 euros.