Fa només uns dies el conseller de Territori Damià Calvet va anunciar que aquest mes el Govern posarà a informació pública les obres de desdoblament de l'eix del Llobregat entre Berga i el túnel de Cercs i la instal·lació del sistema del tercer carril reversible entre aquest punt i Bagà. El fet que la C16 sigui un eix viari on els dies feiners hi circulen uns 8.000 vehicles i en caps de setmana es poden superar els 20.000, sobretot en períodes festius o en temporada d'hivern, ha fet que la Generalitat optés per aquesta opció per poder absorbir, així, aquest flux desigual de vehicles.
Des del territori veuen amb bons ulls aquesta actuació i esperen que el desdoblament de l'eix en un tram i el sistema del tercer carril reversible eviti les llargues cues que sovint es creen alguns divendres i diumenges.

La previsió del Govern és que la licitació es faci durant el 2019 i que les obres puguin començar el 2020. Els treballs tindran una durada aproximada d'uns dos anys i mig. Pel que fa al cost de l'actuació, la Generalitat l'ha fixat en uns 180 milions d'euros.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA