El consell comarcal del Pallars Jussà ha aprovat en el darrer ple l’augment d’un 2,25% de la taxa d’escombraries. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor dels grups a l’equip de govern i en contra del grup de Candidatura de Progrés. L’equip de govern atribueix aquest augment a l’increment del cànon per tona que fixa l’Agència de Residus de Catalunya que passa del 35% al 41%.

També s’ha remarcat que és el Pallars Jussà té la taxa més baixa de les comarques pirinenques i des de Candidatura de Progrés s’ha incidit en què hi ha partides relacionades amb aquest servei que fins i tot disminueixen com la destinada a la neteja de contenidors.
D’altra banda, s’ha aprovat la modificació del pressupost per tal que a partir d’avui mateix es contractin els joves de Garantia Juvenil. En total 22 joves a la comarca, dels quals 7 a càrrec del consell.

És una forma de donar una oportunitat als joves pallaresos perquè es puguin establir a la comarca.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ROMERO, PORTAVEU CANDIDATURA DE PROGRÉS - CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ